Piano Masterclass

Ivan Bašić

Ivan Bašić je proglašen je za mladog muzičara 2013. godine u izboru časopisa Muzika Klasika, dok su mu za vreme studija u Beogradu dodeljena priznanja fondova „Olga Mihailović“ i „Emil Hajek“ za najistaknutije studente klavirskog odseka Fakulteta muzičke umetnosti. Bio je prvi dobitnik nagrade „Nevena Popović“ za umetničku delatnost (2017).

Pozivamo vas na majstorski kurs pijaniste Ivana Bašića. Časovi će se održati u Muzičkoj školi “Mokranjac” u Beogradu 29. decembra 2019. godine od 9h do 15h. Slušanje majstorskog kursa je otvoreno za publiku. Dobro došli!

Biografija:

Ivan Bašić se ubraja u istaknute srpske pijaniste mlađe generacije. Dobitnik nagrada na međunarodnim konkursima u Rimu, Portu, Radovljici, Beogradu, Ivan Bašić je bio predstavnik Srbije na prestižnim konkursima u Hamamacu i Bukureštu. Koncertna aktivnost ga je u prethodnim godinama vodila kroz zemlje Evrope (Švajcarsku, Italiju, Nemačku, Portugal, Grčku), severne Afrike (Egipat) i Azije (Japan), dok je u Srbiji nastupao na gotovo svim značajnim podijumima; bio je učesnik BEMUS-a, SOMUS-a, NIMUS-a, BUNT-a, festivala „Tisin Cvet“, „Međunarodne Tribine kompozitora“, Festivala KoMA i drugih. Kao solista nastupao je u koncertnim sezonama Simfonijskog orkestra RTS i Niške filharmonije, te sa kamernim orkestrom „Amoroso“.

Značajnu saradnju Ivan Bašić je ostvario sa Jovanom Kolundžijom, nastupajući u duu na jubilarnoj turneji maestra, sa muzičarima Irenom Josifoskom, Unom Stanić, Nemanjom Belejem, Sofijom Radić i dirigentima Milenom Injac, Vladimirom Milićem i Bojanom Suđićem.

Ivan Bašić je premijerno izvodio dela Aleksandra S. Vujića, Predraga Repanića, Igora Jaćimovića, Damjana Jovičina, Mire Milosavljević i drugih kompozitora.

Rođen je u Beogradu 1996. godine i klavir je počeo da svira sa sedam godina u MŠ „Konjović“ kod profesorke Ljubinke Kujundžić. Školovanje je nastavio u SMŠ „Mokranjac“, u klasama Milice Vasiljević-Bisenić i Željke Vorkapić, potom na beogradskom Fakultetu muzičke umetnosti (klase Nevene Popović, Vladimira Cvijića i Vladimira Miloševića) a poslednje tri godine se usavršava u Cirihu kroz rad sa istaknutim pijanistom Konstantinom Šerbakovim, gde je završio master studije 2019. godine. Učestvovao je na kursevima Žaka Ruvijea, Borisa Petrušanskog, Stivena Bišopa-Kovačevića i Igora Lazka.

 

29. 12. 2019. od 9 do 15 časova
Svečana sala MŠ MOKRANJAC
Dečanska 6