Piano Masterclass

Cordelia Höfer-Teutsch

Poštovane kolege,

Pozivamo vas na majstorski kurs pijanistkinje i redovnog profesora na Univerzitetu „Mocarteum“ u Salcburgu, Kordelije Hofer Tojč. Časovi će se održati u Muzičkoj školi „Mokranjac“ u Beogradu 29. novembra 2019. godine od 11h do 20h. Slušanje majstorskog kursa je otvoreno za publiku. Dobro došli!

Spisak učesnika:

11h – Anđela Tomić, II s.m.š. „Petar Kranjčević“

12h – Jelena Stanković, III s.m.š. „M. Vukdragović“, Šabac

13h – Marija Pajić, II s.m.š. „J. Slavenski“

14h – Vasilije Pucar, III s.m.š. „D. Jenko“

15h – 16h Pauza

16h – Marija Cakić, II s.m.š. „Mokranjac“, Požarevac

17h – Jana Dugalić, s.m.š. „Mokranjac“, Beograd

18h – Bogdan Dugalić, s.m.š. „Mokranjac“, Beograd

19h – Irina Brodić, s.m.š. „M. Vukdragović“, Šabac

Biografija:

Kordelija Hofer Tojč (Cordelia Höfer-Teutsch) rođena je u Minhenu, gde je i dobila prve muzičke impulse već kao šestogodišnja devojčica. Studije klavira završava u Salcburgu kod Hans Lajgrafa i u Minhenu kod Klaus Šildea, sa najvišiim ocenama. U Salcburgu je takođe studirala dirigovanje (Gerhard Vimberger) i kamernu muziku.

Dragocenu inspiraciju dalje je upijala kroz rad sa imenima poput Vilhelm Kempfa, Šandor Vega, Nikolaus Harnokura, Tatjane Nikolajeve i Elizabet Leonskaje. Kontinuirana koncertna delatnost odvela ju je u mnoge zemlje Evrope, ali i u SAD, Koreju, Japan i Kinu. Kao solista je nastupala na brojnim renomiranim festivalima: „Mostly Mozart“ u Njujorku, „Kontrapunkte“ u Salcburgu, Kuhmo festival u Finskoj, „Mozart-Woche“ u Salcburgu i Klausenburgu, Letnji festival u Portogruaru (Italija), „Eurasia music festival“ u Seulu (Koreja), Shangai Piano Festival (Kina) i mnogi drugi…

Na Univerzitetu „Mocarteum“ počinje da predaje 1982. godine.

Izuzetno je značajna njena saradnja sa članovima Berlinske filharmonije. Dugogodišnji rad u različitim ansamblima započeo je koncert 1991. sa Alojzom Branhoferom, tadašnjim solo-klarinetistom Filharmonije. Od 1999. razvija se serija koncerata „Philharmonische Salon“ koja predstavlja različite projekte, uvek u kombinaciji teksta i muzike. Kordelija je pijanista „domaćin“ ovog, jednog od najpopularnijih i najuspešnijih koncertnih ciklusa Berlinske filharmonije. Idejni tvorac i autor je dugogodišnji solo-violončelista Berlinske filharmonije, Goc Tojč.

Njenu bogatu karijeru krunišu i raznovrsne CD- produkcije, kao npr. sa violinističkom legendom Ruđero Ričijem, Rajner Honekom( koncertmajstor Bečke filharmonije), Sarom Vilijams i Kotova Mačida (Berlinska filharmonija), Tomasom Riblom i drugim velikanima muzičke scene.